Sven-Erik Lindström
Leg. kiropraktor
018 - 55 14 00
0705 - 69 26 07

Kiropraktor Uppsala vårdavtal

KIROPRAKTORKLINIKEN
  Sturegatan 1, 753 14 Uppsala

Marielle Wickström

Leg. kiropraktor
018 - 55 14 02
0707 - 55 20 33

 

 

Följ oss på

TEMPUR

 

Förr ansåg man att en ryggvänlig madrass skulle vara hård för att ryggen skulle tränas till styrka. Idag vet man att detta ofta är direkt skadligt, och dessutom absolut inte förenligt med den vila, avslappning och sömn som kroppen behöver.
En modern funktionell madrass skall vara tryckavlastande och ge efter maximalt för kroppens utskjutande delar, t.ex. axlar, höfter och stuss. Den skall låta ryggraden och lederna vila i sina naturliga lägen, så att muskler och nerver belastas så lite som möjligt. Madrassen skall anpassa sig efter kroppen, inte tvärt om.
 
TEMPUR är ett revolutionerande komfortmaterial, ursprungligen utvecklat av NASA för användning vid rymdfärder. Tack vare sina unika tryckavlastande egenskaper eliminerar TEMPUR-materialet uppkomsten av smärtor orsakade av obekväma och ansträngande sovställningar. Eftersom läkning underlättas när ömma och inflammerade kroppsdelar avlastas kan TEMPUR-produkterna indirekt även ha en terapeutisk effekt.
TEMPUR-madrassen minskar avsevärt behovet av att vrida och vända sig i sängen tack vare att inga tryckpunkter uppkommer mot kroppen. Detta är annars vanligt, speciellt vid höfter, armar och skuldror, med försämrad blodcirkulation, stelhet, ömhet och värk som följd. TEMPUR-madrassen används därför på många sjukhus, vårdhem, operationsavdelningar och intensivvårdsenheter för att förhindra uppkomsten av, eller behandla, trycksår.
TEMPUR-produkterna är gjorda av en trögelastisk specialskumplast med öppna celler. Vid första beröringen känns madrassen till sin konsistens som en trögflytande massa, men när den utsätts för kroppens värme och tyngd sammanpressas den lätt tills trycket är jämt fördelat över hela liggytan. Vid avlastning återgår materialet till sin ursprungliga tjocklek.
Liksom en vattenmadrass eller gel-dyna fördelar TEMPUR-madrassen sitt mottryck jämt. TEMPUR-materialet har dock den fördelen att det inte pressas åt sidan vid belastning, utan formar sig fast men mjukt efter kroppen och ger stöd i sidled.
En bra sovkudde skall, för att ge bästa komfort och avlastning, ha en uppbyggnad som stödjer nackens naturliga form, och en konsistens som ger en behaglig känsla vid insomnandet. Viktigast av allt är dock att den är tryckavlastande. Därmed minskas press och tryck som påverkar lederna mellan nackens kotor och dess muskulatur betydligt vid de olika liggställningarna under sömnen. TEMPUR-kudden har alla dessa fördelar.
 
TEMPUR-sovkuddens anatomiskt riktiga form och unika tryckavlastande egenskaper gör att den som har en känslig nacke och rygg får bättre sömn.En felaktig huvudställning däremot är anstängande för nacke och skuldror, vilket kan leda till skador och värk.
 
TEMPUR-produkterna rekommenderas av över 30.000 ryggspecialister över hela världen. De har blivit övertygade om tryckavlastningens betydelse för att lindra och förebygga olika smärtproblem, däribland ryggvärk, och för att ge bästa möjliga förutsättningar för en god sömn.
 
Sven-Erik Lindström vid Kiropraktorkliniken är auktoriserad återförsäljare av madrasser och sovkuddar från TEMPUR. Det finns även möjlighet att låna hem en madrass på prov. Maila för mer information!

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sven-Erik Lindström

 

 

 

 

Sidan uppdaterad 2019-11-16
Copyright © Kiropraktorkliniken 2008